Wat kost een uitvaart?

Het is vervelend om na te denken over de kosten van een uitvaart. U wilt een mooie plechtigheid en geld zou daarbij geen rol moeten spelen. Maar de realiteit is dat de kosten snel kunnen oplopen en het verstandig is om hierover na te denken.

De kosten van een uitvaart kunnen behoorlijk uiteenlopen. Kiest u voor begraven of cremeren, een ingetogen of juist uitgebreide plechtigheid, een drankje of een gezamenlijke maaltijd na afloop? Tijdens een uitvaartgesprek houden we rekening met uw budget en bespreken we ook de kostenindicatie, zodat u weloverwogen keuzes kunt maken.

Een sobere crematie, zonder afscheidsbezoek of plechtigheid, kan vanaf € 2175,00. Kiest u voor een uitgebreider afscheid doen moet u rekenen op minimaal € 5000,00 – € 6000,00 voor een crematie, of € 8000,00 – € 9000,00 voor een begrafenis. Een begrafenis valt vaak duurder uit vanwege de grafkosten en een grafsteen. Hoe hoog deze kosten zijn wisselt per gemeente.

Bij het regelen van een uitvaart houden we rekening met uw budget. Is er een uitvaartverzekering dan bekijken we welke kosten daaronder vallen, zodat u niet achteraf voor verrassingen komt te staan.

Denkt u na over uw eigen uitvaart en de bijbehorende kosten? We adviseren u graag over de mogelijkheden. Zo voorkomt u dat nabestaanden zich bezig moeten houden met de kosten.

Heeft u vragen? Neem gerust contact op. We nemen graag de tijd om uw vragen te beantwoorden en uw wensen voor een (naderende) uitvaart te bespreken. Ongeacht waar u verzekerd bent. We zijn altijd bereikbaar op: 075 – 612 59 33