Ecologische uitvaartkist

 In Ecologisch, Grafkist

Bakker & van der Blom Uitvaartzorg is een unieke samenwerking aangegaan met Kistenfabriek de Boer uit Zaandam met als resultaat een ecologische uitvaartkist.
Ook bij overlijden begint duurzaamheid een steeds grotere rol te spelen. Een duurzame uitvaart kan op veel manieren. Denk aan een natuurbegrafenis, kleding van katoen, rouwkaarten van gerecycled papier, duurzame catering en ook een ecologische uitvaartkist.

De ecologische uitvaartkist is ongelakt en kan beschreven worden met stiften of beschilderd worden met een laatste groet. De kist heeft mooi afgewerkte vuren delen met een klein schuin randje en afgeronde handgrepen. Eerlijk hout en degelijk handwerk. Het ontwerp van de uitvaartkist is iets breder en bij de bekleding is het ecologische aspect zichtbaar. Geen satijn of plastic maar de natuurlijke vezel houtwol wordt gebruikt. Een voordeel van houtwol is dat je met het materiaal het lichaam op een goede manier kan ondersteunen waardoor er een natuurlijke houding ontstaat

Wat is een ecologische grafkist?
Een ecologische grafkist is gemaakt van duurzaam verbouwd hout, waardoor het zonder schade te brengen aan het milieu in de grond kan composteren. Misschien klinkt het materiaal niet als muziek in de oren, maar denk niet dat deze grafkist er niet leuk uit kan zien. De makers van deze ecologische grafkisten kunnen met verschillende materialen aan de slag. Hierdoor is er zelfs de keuze in kleuren met de aarde als basis, zoals groen, bruin, geel en rood. De kist kan dus zowel milieuvriendelijk als modern en stijlvol zijn.

Kosten van een ecologische grafkist
Een biologisch afbreekbare grafkist, het klinkt alsof er wel wat geld voor neergelegd moet worden. Dit is dus niet het geval. Doordat de kisten gemaakt worden van hetzelfde materiaal als die in het overige proces gebruikt worden, scheelt dit dus in de prijs ten opzichte van traditionele kisten.

Nog een voordeel: de eco-uitvaartkist kost minder dan een traditionele kist. Heeft u een naturaverzekering bij een van de grote uitvaartverzekeraars waarbij in de polis een standaardkist is meeverzekerd, dan bent u niet verplicht de standaard kist af te nemen en kunt u zelf de keuze maken om voor de Ecokist te kiezen. De kosten voor de ecologische uitvaartkist bedragen € 556,60 inclusief btw.

Vul het contactformulier in voor meer info

Ecologische uitvaartkist

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

 

Recent Posts
Call Now Button