Alternatieve uitvaartlocatie Zaandam | Cultureel Centrum Bullekerk

 In Alternatieve uitvaartlocatie

Cultureel Centrum Bullekerk… Dé Uitvaartlocatie als alternatief voor de traditionele aula en koffiekamer van een crematorium en/of begraafplaats.

Na een overlijden moeten er in korte tijd veel keuzes gemaakt worden en steeds vaker zien wij dat nabestaanden een aula en koffiekamer sfeerloos en kil vinden. Wij krijgen daarom steeds vaker vragen naar mogelijkheden om een meer persoonlijke invulling te geven aan het laatste afscheid. Hiervoor is de Bullekerk als uitvaartlocatie uitermate geschikt. Voor zowel kleine als grote groepen.  Bij binnenkomst valt direct de warme sfeer op en merk je eigenlijk niet dat je in een kerk bent. Het gebruik van licht, kaarsen en de donkere gordijnen zorgen voor intimiteit en zorgt er mede voor dat het samenzijn bij het laatste afscheid niet zo “beladen” aanvoelt. De mogelijkheden voor het af laten spelen van muziek, het vertonen van foto’s en/of filmpjes zijn legio. De optie om bij goed weer een samenzijn (zowel voor als na een plechtigheid) buiten te houden wordt als erg prettig en ontspannen ervaren. Maar kiest u er liever voor om dat binnen te houden dan kan dat vanzelfsprekend ook. Voor wat betreft consumpties bij een samenzijn is heel veel mogelijk. Van koffie met bijvoorbeeld gebak of taart (van een bepaalde banketbakker) of liever bier, wijn en fris met iets hartigs erbij. Wij proberen samen met de mensen van Cultureel Centrum Bullekerk aan alle wensen te voldoen. Wat ook als zeer indrukwekkend ervaren wordt is het uitgeleide doen van de overledene. Op het plein voor de kerk wordt dan meestal een erehaag gevormd. De naasten (of desgewenst ingehuurde dragers) dragen de overleden daar tussendoor naar de rouwauto en veelal vindt aansluitend de begrafenis of crematie in besloten kring plaats. Hoewel het niet altijd de belangrijkste reden is, blijkt dat het qua kosten in veel gevallen voordeliger is om het afscheid in de Bullkerk te houden dan in een aula en ontvangkamer van een crematorium of begraafplaats.

Recent Posts
Call Now Button